Yoga & meditatie

Hatha Yoga

Bij Body Glow geven wij bijna dagelijks, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds hatha yogalessen. Het doel van yoga is lichaam en geest in balans brengen. Door het beoefenen van yoga krijgt men een soepeler en leniger lichaam. Dat is natuurlijk mooi meegenomen maar yoga is veel meer dan ‘je tenen kunnen aanraken’ en moeilijke houdingen aannemen. Yoga is voor iedereen; jong, oud, stijf en lenig! Yoga is werken aan jezelf en tegelijkertijd ontspannen!

Door het volgen van yogalessen, leert u de ademhaling te verbeteren, lichaam en geest te ontspannen, concentratie en evenwicht verbeteren, gedachten los te laten, meditatie en visualisatie, bewust worden van het lichaam en op deze manier het lichaam (weer) in balans brengen. Naast al deze voordelen is yoga ook nog gewoon heel erg leuk om te doen.

Benieuwd hoe een les gaat? De duur van de les is een uur. We beoefenen de asana’s (yogahoudingen), beoefenen pranayama en eindigen altijd met een meditatie en een kopje thee. U bent altijd welkom voor het volgen van een gratis proefles. Stuur even een mail naar info@bodyglow.nl of maak een telefonische afspraak via tel: 06-40149957.

Vinyasa

Vinyasa is verwant aan Hatha yoga. Beiden bestaan grotendeels uit dezelfde basishoudingen, met als verschil dat Vinyasa een vaste opbouw aan houdingen heeft series genoemd,die je vanuit een flow opbouwt.Vinyasa betekent huwelijk tussen adem en houding. Vinyasa is een verbinding tussen adem en de bewegingen.

De Vinyasalessen hebben een vaste opbouw.Na een korte meditatie of mantra start een les met zonnegroeten A & B, een serie staande houdingen, de krijgers en een aantal zittende houdingen, ademhalingtechnieken en Savasana. Naarmate het lichaam krachtiger wordt, kan de serie worden uitgebreid. Het lichaam en de mind zijn elke dag anders. Via de short form en de primary series van Vinyasa leer je jouw lichaam en mind goed kennen terwijl je kracht en flexibiliteit opbouwt.

Yin yoga

Yin yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga. We blijven langere tijd in de houdingen en richten de aandacht naar binnen. We rekken op een zachte manier de bindweefsels, pezen en banden. Dit herstelt en verbetert de flexibiliteit en de circulatie in de gewrichten. Yin yoga heeft een kalmerende werking en is een heerlijke manier om het hele lichaam te stretchen. Je voelt je fitter en meer in balans. Meld je gerust aan voor een proeflesje via info@bodyglow.nl

De Yoga lessen worden van maandag tot en met zondag gegeven.

De kosten zijn: 32,50 per maand voor 1x per week les

50,00 per maand voor 2x per week les,

65,00 per maand voor 3x per week les

78,50 per maand voor 4x per week les

Klik op de afbeelding om het rooster te bekijken:


 Feet up yoga lessen
Met de feet-up lessen leer je op een veilige manier de kopstand en variaties van de kopstand te beoefenen ook beoefen je andere hatha yoga oefeningen met behulp van het feetup bankje! Deze losse les kan iedereen volgen, wel is op aanmelding. De koste van deze losse zijn € 11,50
De data waarop deze losse lessen gegeven worden zijn:
21 Maart 19:15-20:15 losse les op aanmelding
17 April 19:15-20:15 losse les op aanmelding
19 Mei 11:15-12:15 losse les op aanmelding
13 Juni 19:15-20:15 losse les op aanmelding

Hoofdstand wordt ook wel de ‘Koning van de Asanas’ genoemd, dankzij zijn vele voordelen op lichamelijk en mentaal gebied. Enkele voordelen zijn:

Het stimuleren van de pijnappelklier, hypothalamus en hypofyse. Dit zorgt ervoor dat de andere endocriene klieren gecoördineerd worden en beter functioneren. Het verbetert de lichamelijke mogelijkheid om homeostasis te behouden, dankzij het stimuleren van het zenuwstelsel. Het verbetert de conditie van de hersenen, ogen en oren door de toegenomen bloeddruk. Het verbetert de concentratie en het geheugen. Het verwijdert mentale moeheid, depressie en angsten. Het verbetert de functie van het centrale zenuwstelsel. Het verbetert de conditie van het hart door de omgekeerde bloeddruk. Het versterkt de spieren in de rug, schouders en armen. Het verbetert de bloedsomloop en de circulatie van lymfe in het gehele lichaam. Het verbetert de vertering en stimuleert de uitscheiding van schadelijke stoffen.

Aanmelden via info@bodyglow.nl


Ouder en kind yoga

Wilt u graag iets leuks doen samen met uw kind? Geef u dan op voor de ouder en kind yoga.  Geniet samen van de yogahoudingen, die ook voor de kinderen erg herkenbaar en leuk zijn zoals de hond, kat en kameel. Uiteraard is er tijd voor ontspanning.

De data van de ouder en kind yogalessen zijn:

17 Maart 11:15-12:15 losse les op aanmelding

De kosten zijn € 11,50 per stel voor 1x een losse les. Geef je op via: info@bodyglow.nl


Yogaweekend/ Midweek /Week

In september gaan we weer naar de Belgische Ardennen. Even heerlijk genieten in een groot landhuis in België. Er even tussen uit voor ontspanning en gezelligheid. Kom helemaal tot rust van de yoga- en meditatielessen en massages! En natuurlijk genieten we van de wandelingen in de mooie bossen van de Ardennen. De maaltijden worden geheel verzorgd. U heeft een slaapkamer met een eigen badkamer, het landhuis is groot er is genoeg ruimte en tijd om u even terug te trekken of iets voor u zelf te gaan doen. Inmiddels is er ook een mogelijkheid om een midweek te komen of zelfs een hele week!

Weekend 20 t/m 23 september 2019, kosten zijn € 215.00 per persoon

Week 20 t/m 27 september 2019, kosten zijn € 550.00 per persoon


Meditatiecursus 

BodyGlow geeft een aantal keer per jaar een serie meditatie lessen. Bent u nog niet bekend met meditatie of wilt u zich wat meer verdiepen in deze heerlijke ontspanningsmethode? Dan is de acht wekelijkse cursus iets voor u. We gaan in op het doel en nut van de meditatie; er zal wekelijks kort worden ingegaan op een thema, maar we gaan voornamelijk zelf oefenen met mediteren. Thema’s die aan bod komen zijn; bewustwording, loslaten, visualiseren, ademhalingsoefeningen, stiltemeditatie etcetera.

De kosten bedragen € 87,50 voor 8 lessen.  In september start er weer een nieuwe cursus

Meditatielessen voor kinderen!
Ook organiseren wij 4 meditatielessen voor kinderen, waarin kinderen leren hoe ze zich kunnen ontspannen door middel van ademhaling en meditatie. De leeftijd van deze groep ligt tussen de 6 en 12 jaar.
Informeer naar de mogelijkheden,
de kosten voor de 4 lessen zijn € 30.00

Volg jij onze facebook pagina’s al?

Facebook Bodyglow

Facebook Bodyglow

Bodyglow yogashop

© 2019 - Maureen Engelenburg, Gediplomeerd Masseuse