Yoga & meditatie

Wij zijn per 1 juli weer geopend voor yoga lessen!

Hatha Yoga

Bij Body Glow geven wij bijna dagelijks, de ’s ochtends ’s avonds hatha yogalessen. Het doel van yoga is lichaam en geest in balans brengen. Door het beoefenen van yoga krijgt mannen een soepeler en leniger lichaam. Dat is natuurlijk mooi meegenomen yoga is veel meer dan ‘je tenen kunnen aanraken’ en moeilijke houdingen. Yoga is voor iedereen; jong, oud, stijf en lenig! Yoga is werken aan jezelf en al ontspannen!

Door het volgen van yogalessen, leert u de ademhaling te verbeteren, lichaam en geest te ontspannen, concentratie en evenwicht, gedachten los te laten, meditatie en visualisatie, bewust van het lichaam en op dit manier het lichaam (weer) in balans brengen. Naast al deze voordelen is yoga ook nog gewoon hiel erg leuk om te doen.

Benieuwd hoe een les gaat? De duur van de les is een uur. We hebben de asana’s (yogahoudingen), pranayama en altijd met een meditatie en een kopje thee. U ge altijdbogen welkom voor het volgen van een gratis proefles. Stuur naar info@bodyglow.nl van maak een telefonische afspraak via tel: 06-40149957.

 Vinyasa

Vinyasa is verwant aan Hatha yoga. Beiden bestaan uit een basishoudingen, met als verschil dat Vinyasa een vaste opbouw aan houdingen heeft serie ‘die je van een flow opbouwt.’ Vinyasa betekent huwelijk tussen adem en houding. Vinyasa is een verbinding tussen adem en de bewegingen.

De Vinyasalessen hebben een vaste opbouw. Na een korte meditatie van mantra start een les met zonnegroeten A & B, een serie staande houdingen, de krijgers, een aantal zittende houdingen, ademhalingstechnieken en Savasana. Naarmate het lichaam wordt, kan de serie worden. Het lichaam en de mind zijn elke dag anders. Via de korte vorm en de primaire serie van Vinyasa leer je lichaam en mind goed kennen je kracht en flexibiliteit opbouwt.

Yin yoga

Yin yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga. We blijven langere tijd in de houdingen en richten de aandacht naar binnen. We rekken op een zachte manier de bindweefsels, pezen en banden. Dit herstelt en verbetert de flexibiliteit en de circulatie in de gewrichten. Yin yoga heeft een kalmerende werking en is een heerlijke manier om het hele lichaam te stretchen. Je voelt je fitter en meer in balans.

De Yoga-lessen  worden van maandag tot en met zondag gegeven.

De kosten zijn: 32,50 per maand voor 1x per week les

50,00 per maand voor 2x per week les,

67,50 per maand voor 3x per week les

 

Klik hieronder voor het rooster:

 Feet-up yoga lessen
 
Met de feet-up lessen leer je op een veilige manier de kopstand en variaties van de kopstand te beoefenen. Ook beoefen je andere Hatha yoga oefeningen met behulp van het voeten-up bankje. Dit losse les kan iedereen volgen, dit is wel op aanmelding.
 

Hoofdstand is ook wel de ‘Koning van de Asanas’ genoemd, deur zijn vele voordelen op lichamelijk en mentaal gebied. Enkele voordelen zijn:

Het stimuleren van de pijnappelklier, hypothalamus en hypofyse. Dit zorgt ervoor dat de andere endocriene klieren gecoördineerd worden en beter functioneren. Het verbeteren de lichamelijke mogelijkheid om homeostase te behouden, in het stimuleren van het zenuwstelsel. Het is de conditie van de hersenen, ogen en oren deur de toegenomen bloeddruk. Het verbeteren van de concentratie en het geheugen. Het is een mentale moeheid, depressie en angsten. Het is de functie van het centrale zenuwstelsel. Het is de conditie van het hart deur de omgekeerde bloeddruk. Het versterkt de spieren in de rug, schouders en armen. Het verbeteren van de bloedsomloop en de circulatie van lymfe in het hele lichaam. Het is de eerste keer dat de uitscheiding van schadelijke stoffen aan.

De kosten van deze losse lessen zijn € 11,50

Aanmelden via info@bodyglow.nl

 

Ouder en vriendelijke yoga

Wilt u graag iets leuks doen samen met uw soort? Geef u dan op voor de ouder en vriendelijke yoga. Geniet samen van de yogahoudingen, die ook voor de kinderen erg herkenbaar en leuk zijn zoals de hond, kat en kameel. Uiteraard is er tijd voor ontspanning.

                     De ouder en kind yoga lessen zijn te volgen op de volgende dagen

5 juli 2020 van 11.15-12.15
6 september 2020 van 11.15-12.15
1 november 2020 van 11.15-12.15

De kosten bedragen € 12,50 per stel voor 1 losse les.

Geef je op via: info@bodyglow.nl


Yogaweekend/ Midweek /Week

In september gaan we weer naar de Belgische Ardennen. Zelfs heerlijk genieten in een groot landhuis in België. Er zelfs tussen uit voor ontspanning en gezelligheid. Kom helemaal tot rust van de yoga- en meditatielessen en massages! En natuurlijk genieten we van de wandelingen in de mooie bossen van de Ardennen. De maaltijden worden geheel verzorgd. U heeft een slaapkamer met een eigen badkamer, het landhuis is groot er is genoeg ruimte en tijd om u zelfs terug te trekken van iets voor zelf te gaan doen. Een midweek te komen van de hele week!

Hou onze website in de gaten voor de nieuwe datums.


Meditatiecursus 

BodyGlow geeft een aantal keer per jaar een serie meditatie verminderen. Bent u nog niet bekend met de meditatie van wilt u wat meer in deze heerlijke ontspanningsmethode? Dan is de acht wekelijkse cursus iets voor u. We gaan in op het doel en noten van de meditatie; er zal wekelijks kort worden ingegaan op een thema, maar we gaan zelf oefenen met mediteren. Thema’s die aan bod komen; bewustwording, loslaten, visualiseren, ademhalingsoefeningen, stiltemeditatie cetera.

 


Meditatielessen voor kinderen!
 
Ook organiseren wij 4 meditatielessen voor kinderen, in kinderen leren hoe ze kunnen ontspannen deur van ademhaling en meditatie. De leeftijd van de groep ligt tussen de 6 en 12 jaar.
 
Informeer naar de mogelijkheden,
de kosten voor de 4 lessen zijn € 30,00

Klankschaalmeditatie

 

De klankschaal bestaat uit 7 verschillende metalen, dit en ook de grote en dikte van de schaal bepalen de klankkleur van de schaal. Als je de schaal aanslaat er trillingen en daardoor klanken, dit is een helende werking op het lichaam en de geest.

Kom heerlijk tot rust en geef je over aan de klanken, je zult merken dat over de omzet in ontspanning.

De klankschaalmeditatie verminderen zijn te volgen op

19 juni 2020 van
19.15-20.15 8 juli 2020 van 19.15-20.15
14 augustus 2020 van 19..15-20.15
18 september 2020 van 19.15-20.15
20 oktober 2020 van 19.15-20.15

De kosten zijn €9,50 voor een losse les.

Facebook Bodyglow

Bodyglow yogashop


 

Yoga special Rug, nek & schouder

Een heerlijke uitgebreide les , om de rug soepeler te maken, je leert verschillende yogahoudingen om je nek, schouders en rug sterker en soepeler te maken.
Heb je laatst van je nek, schouders van rug dan is dit een erg fijne les voor je.
Ook een goede les als je last hebt van een bolle boven rug en naar vorende schouders deur je houding.

De kosten zijn € 22,50 per losse les.

De Yoga specials is te volgen op:

14
juni 2020 van 11:15 – 13:15 12 juli 2020 van
11:15 – 13:15 09 augustus 2020
van
11:15 – 13:15 13 september 2020 van 11 :15 – 13:15 04 oktober 2020 van 11:15 – 13:15
08 november 2020 van 11:15 – 13:15
13 januari 2021 van 11:15 – 13:15

 

© 2021 - Maureen Engelenburg, Gediplomeerd Masseuse