Garra rufa

Garra rufa fish spa

Uniek is de fish pedicure behandeling waarbij de Kangal vissen worden ingezet als cosmetische huid peeling. De originele en zeer natuurlijke voetbehandeling is een groot succes in vele landen.

De originele Kangal vis is afkomstig uit de thermale bronnen in de buurt van Kangal (Turkije), deze vis geniet zijn bekendheid omdat ze het geneeskrachtig enzym Ditranol (een celrem groeier) afscheiden, wat de huid regenereert, de vis staat ook wel bekend als knabbelvis, docter fish, garra rufa.

De kangal vis zuigt de dode huidcellen en huidschilfers af van de opperhuid, maar laat daarbij de onderliggende huid met rust. Tijdens het verwijderen van de dode huid scheiden de garra rufa vissen een enzym af die een vitaliserende uitwerking heeft op de onderliggende huid. De nieuwe huid die ontstaat is sterker en gezonder dan voorheen.

U kunt een natuurlijke peeling ondergaan, sommige houden er een helend proces aan over, bij weer anderen werkt het heerlijk ontstressend.

De huid wordt reflexolieachtig geprikkeld waardoor de bloedsomloop wordt geactiveerd en er een lach ontstaat en stress het lichaam verlaat en plaats maakt voor geluk gevoelens.   U voeten zullen na de behandeling glad en vitaal aanvoelen.

 

 

 

© 2018 - Maureen Engelenburg, Gediplomeerd Masseuse