Massages

Sportmassage

Een massagevorm die bij sporters veel gebruikt wordt voor, na of tussen een  wedstrijd in. Ook voor mensen die veel achter de computer werken (met klachten als rug,  schouder nek of RSI) en die lichamelijk zwaar werk doen. De behandeling bestaat uit strijkingen, fricties, knedingen, en schuddingen. De sportmassage zorgt ervoor dat de bloedcirculatie verbetert en afvalstoffen worden afgevoerd, ook neemt de spierspanning af en kunnen de spieren weer soepeler bewegen.

De sportmassage duurt 30, 60 of 90 minuten

Bindweefselmassage

De bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt en dus niet op de spieren zelf zoals bij de meeste massages. Voor mensen met psoriasis en eczeem is de bindweefselmassage een uitkomst.

De bindweefselmassage duurt 30 of 60 minuten

Stoelmassage

Stoelmassage is uitgevonden in Amerika om in het drukke bedrijfsleven toch  een klein beetje ontspanning te kunnen inplannen. Je zit op een speciaal hiervoor ontwikkelde stoel en kunt je kleding gewoon aanhouden. Ideaal voor onder werktijd.

Het is een drukpunt massage, heerlijk om even tussendoor een ontspanningsmomentje in te plannen.

Stoelmassage wordt toegepast bij uw bedrijf. De prijs is op aanvraag, de prijs is afhankelijk van het aantal mensen.

Buikmassage

Buikmassage stimuleert de bloedcirculatie, brengt rust, kan buikpijn verlichten veroorzaakt door spanning, slechte spijsvertering of menstruatiepijn. Ook stimuleert het de spijsverteringsorganen zodat de afvalstoffen beter worden afgescheiden uit het lichaam.

Een buikmassage duurt 30 minuten en de prijs is € 30,50.

Gezichtsmassage

Gezichtsmassage kan hoofdpijn, angst, uitputting en spanning wegnemen en deze vervangen door een gevoel van welbehagen.
Het kalmeert de zenuwen, verbetert de bloedsomloop en geeft de huid een gezonde glans. Bovendien zorgt de massage ervoor dat oliën en crèmes gemakkelijk door de huid worden opgenomen.

De gezichtsmassage duurt 30 minuten en de prijs is € 30,50.

Kruidenstempelmassage

De kruidenstempels worden verwarmd op 60 graden in olie en bevatten de kruiden lavendel, kamille, passieflora, melisse en kamfer.

Lavendel: tegen slapeloosheid, hoofdpijn, nervositeit, stress, migraine, astma, depressiviteit.

Kamille: tegen spierpijn, reuma, eczeem.

Passieflora: brengt het uit balans geraakte mentale gestel weer in evenwicht en ontspant.
Melisse: bronchitis, misselijkheid, postnatale problemen, onregelmatige menstruatie.

Kamfer: verlicht reumatische pijnen, stimuleert de ademhaling, bespoedigt genezing van verkoudheid.

De kruidenstempelmassage duurt 60 minuten en is  € 57,50.

Hot-stone massage

Voor een hot-stone massage worden basaltstenen gebruikt. Basalt is aangepast stollingsgesteente dat is gevormd door een vulkanische activiteit en afzetting. Het is dus ontstaan door hitte. De stenen zijn een soort radiatoren, ze slaan warmte op en dragen het over aan het lichaam. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd, het lymfesysteem geactiveerd en de spieren worden soepeler door de warmte. De massage zorgt voor het ontgiftten van het lichaam, reduceert stress en werkt uiteraard ook ontspannend.

De hot-stone massage duurt 60 minuten en de prijs is € 57,50.

Shiatsu

Bij Kayotima shiatsu wordt er druk uitgeoefend op diverse punten in het lichaam, maar ook worden er knedingen en strekkingen toegepast. De behandeling is gericht op spieren, pezen, gewrichten, botten, bloedvaten, lymfevaten en meridianen. Deze behandeling is goed voor algehele ontspanning van het lichaam en werkt uitstekend bij stress klachten, rsi, gewrichts-en spierklachten en bij stoornissen van de bloedsomloop.

Shiatsu massage duurt 60 minuten en is € 57,50.

Voet-reflex massage

In de voet bevinden zich reflexgebieden die in verbinding staan met de organen, spieren, botten en weefsel in ons lichaam. De voetreflex zorgt voor algehele ontspanning en helpt goed bij aandoeningen aan de huid, longen, bloedsomloop, spijsvertering, urinewegen, geslachtsorganen en endocriene klieren. Tevens helpt voetreflex bij last van hoofdpijn, slaapstoornissen, psychomatische-, orthopedische-, neurologische-, en reumatische aandoeningen.

De voet-reflex massage duurt 30 of 60 minuten .

Deep tissue

Deep tissue is een massage waar de masseur vooral met de ellebogen en onderarmen werkt. Als je met de onderarmen masseert , masseer je een groter oppervlakte wat voor totale ontspanning zorgt. Als je met de ellebogen masseert dring je dieper door in het weefsel en in de spieren, waardoor een betere doorbloeding ontstaat en knopen en afvalstoffen worden verwijderd.

Een Deep tissue massage duurt 30, 60 of 90 minuten .

Aquama massage

Hierbij ligt u op uw rug op een warm waterkussen. Dit is een heerlijke ontspannende massage waarbij u zich niet hoeft om te draaien maar toch de voor en achterkant van het hele lichaam gemasseerd wordt. Een geschikte massage voor mensen die niet op hun buik mogen of kunnen liggen en toch hun rug en achterkant van de benen gemasseerd willen hebben.

Ook is deze massage geschikt voor zwangere vrouwen.

De Aquama massage duurt 60 minuten en kost € 57,50.

Kynesiotaping

Spieren zijn niet alleen belangrijk voor het bewegen van het lichaam maar ook voor de bloed- en lymfestroom en de temperatuur van het lichaam. Kynesiotape zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren, spreekt het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan en er bestaat geen bewegingsbeperking! Het herstelproces van de spieren gaat door kynesiotaping aanzienlijk sneller.

Vanaf € 5,00.

Manuele lymfedrainaige

Manuele lymfedrainaige heeft als doel de afvoer van het overtollig weefsel(vocht) te bevorderen. De zogenaamde pomp-massage werkt in op het afvoersysteem van de lymfeklieren. De drainaige werkt herstellend bij operatieve ingrepen en bij huidproblemen zoals acné. Zwellingen als gevolg van blessures kunnen meteen behandeld worden. Ook zwellingen en pijn in de arm als gevolg van een operatie aan de okselklier- of borstoperatie  kunnen worden verminderd. Tevens wordt deze behandeling soms ondersteund door kynesiotaping voor een versterkend effect.

60 minuten is € 45,00 en 90 minuten is € 57,50.

Cursus Babymassage

Als uw baby tussen de 6 weken en 9 maanden oud is kunt u een cursus  babymassage volgen. U leert niet alleen hoe u uw baby kunt masseren ,maar ook worden er een aantal thema’s behandeld waaronder:

buikkrampen, slecht slapen en huilbaby’s. Babymassage kan een uitkomst bieden bij te vroeg geboren baby’s, zoals baby’s met buikkrampen, slaapproblemen, groeiproblemen, of baby’s die last hebben van rusteloosheid, verkoudheid, en niet te vergeten problemen met de luchtwegen. Babymassage verbetert de motoriek en versterkt de band tussen ouder en kind.

U kunt ervoor kiezen om een cursus in groepsverband te volgen (4x 90min) of u kunt een privé cursus volgen.

Volg jij onze facebook pagina’s al?

Facebook Bodyglow

Facebook Bodyglow

Bodyglow yogashop

© 2019 - Maureen Engelenburg, Gediplomeerd Masseuse