Massages

Indiase hoofdmassage

In India wordt de hoofdmassage als ayurvedische therapie toegepast, maar het vormt ook een onderdeel van de Indiase cultuur. Je ziet deze massagevorm ook terug in gezinsverband. Al in de basis van een treintje achter elkaar gezin gevensleden elkaar massages. Deze traditie is al van ouder op kind doorgegeven. Binnen de Indiase geneeskunde vormt massage een onderdeel van een groot geheel aan methodieken om gezondheid en balans te creëren en/of te behouden. Samen met ayurvedische kruidengeneeskunde, yoga, eet- en leefgewoontes en meditatie ondersteunt massage een positief beheer van de eigen energie, de mind en het ego.

De marmapunten, haren, hoofdhuid, gelaatsspieren, de nek en schouders behandeld, specifieke technieken en afgestemde druk. Het laat het gezicht blozen, de hoofdhuid en haren glanzen, de ogen stralen en het heeft een diepe in totaal lichaam.

De indiase hoofdmassage duurt 30 minuten voor €30,50 van 60 minuten voor €50,00

Lomi lomi massage

De lomi lomi massage zorgt voor een diepe ontspanning, op het geestelijk niveau. Het voedt de levenskracht en de weerstand. Daarnaast is het ook een doeltreffende vorm van bindweefselmassage. De bevorderen de bloedcirculatie, de afvoer van afvalstoffen en stimulerent de celvernieuwing, waardoor de conditie van de huid wordt verbeterd en de huid strakker en gladder wordt.

De lomi lomi massage duurt 30 minuten voor €30,50 van 60 minuten voor €50,00

Guasha massage

Guasha therapie en onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Guasha therapie betekent de “wegschrapen van pijn” die ontstaan is deur blokkades in de levensenergie die door de meridianen en accupunten van ons lichaam loopt. ‘Schrapen? Dat klinkt nogal pijnlijk’ Maar dat is het niet. Guasha therapie is het met een gesnede jadesteen en de huid wordt ingesmeerd met een speciale olie. Guasha werkt in op de huid, spieren, zenuwen, meridianen en accupunten en heeft een effect op het hele lichaam.

De guasha massage duurt 30 minuten voor €30,50, van 60 minuten voor €50,00

Zwangerschapsmassage

Bij de zwangerschapsmassage ligt u in de zijligging, dan word buik benen en hoofd ondersteund met een kussen u zo comfortabel kan ligt. Deze ontspannende massage is een half uur van een uur.

De zwangerschapsmassage duurt 30 minuten voor €30,50, van 60 minuten voor €50,00

Sportmassage

Een massagevorm die bij sporters veel wordt voor, na van tussen een wedstrijd. Ook voor mensen die veel achter de computer werken (met klachten als rug, schouder nek van RSI) en die lichamelijk zwaar werk doen. De behandeling van strijkingen, fricties, knedingen, en lijke moedigen. De sportmassage zorgt ervoor dat de bloedcirculatie verbetert en afvalstoffen worden, ook neemt de spierspanning af en kunnen de spieren weer soepeler bewegen.

De sportmassage duurt 30 minuten voor €30,50,  60 minuten voor €50,00 of 90 minuten voor €65,00

Bindweefselmassage

De bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt en dus niet op de spieren zelf zoals bij de meeste massages. Voor mensen met psoriasis en eczeem is de bindweefselmassage een uitkomst.

De bindweefselmassage duurt 30 minuten voor €30,50 of 60 minuten voor €50,00

Stoelmassage

Stoelmassage is uitgevonden in Amerika om in het drukke bedrijfsleven toch  een klein beetje ontspanning te kunnen inplannen. Je zit op een speciaal hiervoor ontwikkelde stoel en kunt je kleding gewoon aanhouden. Ideaal voor onder werktijd.

Het is een drukpunt massage, heerlijk om even tussendoor een ontspanningsmomentje in te plannen.

Stoelmassage wordt toegepast bij uw bedrijf. De prijs is op aanvraag en is afhankelijk van het aantal mensen.

Buikmassage

Buikmassage stimuleert de bloedcirculatie, brengt rust, kan buikpijn verlichten veroorzaakt door spanning, slechte spijsvertering of menstruatiepijn. Ook stimuleert het de spijsverteringsorganen zodat de afvalstoffen beter worden afgescheiden uit het lichaam.

De buikmassage duurt 30 minuten voor € 30,50.

Gezichtsmassage

Gezichtsmassage kan hoofdpijn, angst, uitputting en spanning wegnemen en deze vervangen door een gevoel van welbehagen.
Het kalmeert de zenuwen, verbetert de bloedsomloop en geeft de huid een gezonde glans. Bovendien zorgt de massage ervoor dat oliën en crèmes gemakkelijk door de huid worden opgenomen.

De gezichtsmassage duurt 30 minuten voor €30,50 of  60 minuten voor €50,00

Kruidenstempelmassage

De kruidenstempels worden verwarmd op 60 graden in olie en bevatten de kruiden lavendel, kamille, passieflora, melisse en kamfer.

Lavendel: tegen slapeloosheid, hoofdpijn, nervositeit, stress, migraine, astma en depressiviteit.

Kamille: tegen spierpijn, reuma en eczeem.

Passieflora: brengt het uit balans geraakte mentale gestel weer in evenwicht en ontspant.

Melisse: bronchitis, misselijkheid, postnatale problemen en onregelmatige menstruatie.

Kamfer: verlicht reumatische pijnen, stimuleert de ademhaling en bespoedigt genezing van verkoudheid.

De kruidenstempelmassage duurt 30 minuten voor €35,00 of 60 minuten voor €65,00

Hot-stone massage

Voor een hot-stone massage worden basaltstenen gebruikt. Basalt is aangepast stollingsgesteente dat is gevormd door een vulkanische activiteit en afzetting. Het is dus ontstaan door hitte. De stenen zijn een soort radiatoren, ze slaan warmte op en dragen het over aan het lichaam. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd, het lymfesysteem geactiveerd en de spieren worden soepeler door de warmte. De massage zorgt voor het ontgiftten van het lichaam, reduceert stress en werkt uiteraard ook ontspannend. Deze is massage is een full-body massage, zowel de voorkant als de achterkant wordt gemasseerd.

De hot-stone massage duurt 30 minuten voor €35,00 of 60 minuten voor €65,00

Shiatsu

Bij Kayotima shiatsu wordt er druk uitgeoefend op diverse punten in het lichaam, maar ook worden er knedingen en strekkingen toegepast. De behandeling is gericht op spieren, pezen, gewrichten, botten, bloedvaten, lymfevaten en meridianen. Deze behandeling is goed voor algehele ontspanning van het lichaam en werkt uitstekend bij stress klachten, rsi, gewrichts-en spierklachten en bij stoornissen van de bloedsomloop.

Shiatsu massage duurt 60minuten en is € 50,00.

Voet-reflex massage

In de voet bevinden zich reflexgebieden die in verbinding staan met de organen, spieren, botten en weefsel in ons lichaam. De voetreflex zorgt voor algehele ontspanning en helpt goed bij aandoeningen aan de huid, longen, bloedsomloop, spijsvertering, urinewegen, geslachtsorganen en endocriene klieren. Tevens helpt voetreflex bij last van hoofdpijn, slaapstoornissen, psychomatische-, orthopedische-, neurologische-, en reumatische aandoeningen.

De voet-reflex massage duurt 30 of 60 minuten.

De kosten zijn €30,50 voor 30 minuten en €50,00 voor 60 minuten.

Deep tissue

Deep tissue is een massage waar de masseur vooral met de ellebogen en onderarmen werkt. Als je met de onderarmen masseert , masseer je een groter oppervlakte wat voor totale ontspanning zorgt. Als je met de ellebogen masseert dring je dieper door in het weefsel en in de spieren, waardoor een betere doorbloeding ontstaat en knopen en afvalstoffen worden verwijderd.

Een Deep tissue massage duurt 30, 60 of 90 minuten .

De kosten zijn €30,50 voor 30 minuten, €50,00 voor 60 minuten en €65,00 voor 90 minuten.

Aquama massage

Hierbij ligt u op uw rug op een warm waterkussen. Dit is een heerlijke ontspannende massage waarbij u zich niet hoeft om te draaien maar toch de voor en achterkant van het hele lichaam gemasseerd wordt. Een geschikte massage voor mensen die niet op hun buik mogen of kunnen liggen en toch hun rug en achterkant van de benen gemasseerd willen hebben.

Ook is deze massage geschikt voor zwangere vrouwen.

De Aquama massage duurt 60 minuten en kost € 65,00.

Kynesiotaping

Spieren zijn niet alleen belangrijk voor het bewegen van het lichaam maar ook voor de bloed- en lymfestroom en de temperatuur van het lichaam. Kynesiotape zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren, spreekt het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan en er bestaat geen bewegingsbeperking! Het herstelproces van de spieren gaat door kynesiotaping aanzienlijk sneller.

Vanaf € 5,00.

Manuele lymfedrainaige

Manuele lymfedrainaige heeft als doel de afvoer van het overtollig weefsel(vocht) te bevorderen. De zogenaamde pomp-massage werkt in op het afvoersysteem van de lymfeklieren. De drainaige werkt herstellend bij operatieve ingrepen en bij huidproblemen zoals acné. Zwellingen als gevolg van blessures kunnen meteen behandeld worden. Ook zwellingen en pijn in de arm als gevolg van een operatie aan de okselklier- of borstoperatie  kunnen worden verminderd. Tevens wordt deze behandeling soms ondersteund door kynesiotaping voor een versterkend effect.

De kosten zijn voor 60 minuten € 50,00 en 90 minuten is € 65,00.

Cursus Babymassage

Als uw baby tussen de 6 weken en 9 maanden oud is kunt u een cursus  babymassage volgen. U leert niet alleen hoe u uw baby kunt masseren ,maar ook worden er een aantal thema’s behandeld waaronder:

buikkrampen, slecht slapen en huilbaby’s. Babymassage kan een uitkomst bieden bij te vroeg geboren baby’s, zoals baby’s met buikkrampen, slaapproblemen, groeiproblemen, of baby’s die last hebben van rusteloosheid, verkoudheid, en niet te vergeten problemen met de luchtwegen. Babymassage verbetert de motoriek en versterkt de band tussen ouder en kind.

U kunt ervoor kiezen om een cursus in groepsverband te volgen (4x 90min) of u kunt een privé cursus volgen.

De kosten zijn €50,00 voor een privé cursus en €100,00 voor een cursus in groepsverband.

Een massage afspraak dient uiterlijk 24 uur van te voren afgezegd te worden. Bij te laat of geen afmelding zullen er kosten in rekening worden gebracht.

Volg jij onze facebook pagina’s al?

Facebook Bodyglow

Facebook Bodyglow

Bodyglow yogashop

© 2022 - Maureen Engelenburg, Gediplomeerd Masseuse