Over ons

Even voorstellen

Allereerst welkom op onze website.

John Professioneel Masseur.

Na jaren als projectmanager in de ICT gewerkt te hebben, heb ik inmiddels voor mijn andere passie gekozen. Dat is mensen uit alle culturen laten ontspannen door Wellness en massage. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in mensen, sport en ontspanning. Ook als projectmanager in de ICT werkte ik veel met mensen en dat gaf me altijd energie. In 2005 kreeg ik mijn licentie Sportmassage en verzorging van het NGS en NBSM organisatie. Daarna ben ik mij verder gaan verdiepen in Wellness en massage. Inmiddels heb ik veel werkervaring opgedaan en vele diploma’s en certificaten behaald. Ik kan me nu Sport – Wellness-therapeut noemen. Op verzoek combineer ik Reiki binnen een massage waardoor de massage je op energetisch niveau ook reinigt. Ik zie massage als een noodzakelijk goed om het lichaam te herstellen en te ontspannen na veel stress.

Mijn specialisaties: Sportmassage, Stoelmassage, Ontspanningsmassage, Reiki

Groetjes John.

Yoga docent

Mijn naam is Monique Koot na mijn balletopleiding aan de theaterschool in Amsterdam ben ik vertrokken naar het buitenland.  In het jaar 2000 is yoga mijn op pad gekomen. Na een lange tocht
met verschillende yogavormen ben ik de hatha yoga opleiding gaan volgen in Buenos Aires. Enthousiast door de ervaring wat yoga met je doet ben ik les gaan geven.
Sinds 2015 woon ik weer in Amsterdam ondertussen heb ik ook mijn Iyengar yoga opleiding afgerond bij Berber  schonholzer. De maand oktober ga ik lessen volgen bij het Iyengar Institute in Pune India.
De precisie in Iyengaryoga spreekt mij erg aan, het gebruiken van
“props” zoals riemen blokken dekens etc. maakt de yogales toegangkelijk  voor iedereen.
Uiteindelijk merk je dat je lichaam sterker en leniger wordt,  je houding verbetert, en je geest tot rust komt.
“Het lichaam is de poort naar de ziel”  B.K.S. Iyengar

Yoga docent

Dag Yogi’s of Yogi’s in wording,

Mijn naam is  Anna en ik wil me graag even voorstellen en jou een kijkje geven in mijn Yoga beweegredenen. Yoga betekent verbinding – verbinding van binnen met buiten en andersom. Dit zie ik terug in alles in mijn leven. Steeds opnieuw verbind ik de adem met de beweging, fysiek, mentaal en emotioneel. Ben ervan overtuigd dat yoga voor iedereen goed is om je lichaam, gedachtes en emoties beter te leren kennen. 

In mijn studententijd volgde ik zelf yoga en yogafilosofie bij Jo van Orshoven en Harma van Zon die mijn interesse hebben gewekt voor de yogafilosofie en Hatha Yoga en die mij op het yogapad hebben geholpen. Daarna heb ik lessen gevolgd bij Rita van der Wulp die zelf nog les heeft gehad van B.K.S. Iyengar. In 2007 startte ik met de opleiding Yoga en Vedanta in Doorn. Ik ontdekte de Bhagavad Gita en de vele andere mooie verhalen. In mijn leven heb ik af en aan het yogapad bewandelt en soms ook zijpaden hiervan bewandelt, maar yoga is altijd bij me gebleven en heeft een belangrijke rol in mijn leven gespeeld al vanaf mijn studententijd tot en met nu. Heb op verschillende yogascholen in, onder andere Amsterdam, yogalessen gevolgd.

Mijn yoga-opleidingen heb ik drie jaar geleden weer opgepakt bij ‘Yogadreams’  bij onder andere Myrna van Kemenade waar ik zowel de Yangopleiding (Ashtanga Vinyasa), als de Yinopleiding heb gevolgd en waar ik beiden voor gecertificeerd ben. 

Ik hou van de dans tussen actief: Yang (Vinyasa en Hatha yoga) en passief (tenminste 3 tot 5 minuten) en langer in een houding blijven: Yin Yoga.  Beiden zijn nodig om balans te kunnen zijn als een volledig mens en zo de best mogelijke versie van jezelf te zijn. 

Ook vind ik het heerlijk om mantra’s te zingen, Yogafilosofie te lezen en te delen met wie het maar horen wil. In mijn dagelijks leven ben ik met veel plezier docente op een middelbare school en yoga zie ik daarnaast als levensstijl die me ontzettend veel rust, energie  en levensvreugde brengt daar waar ieder leven zo zijn ups-and-downs kent. 

Ik heb een moestuin waarin ik buiten met de seizoenen leef. Mijn yogalessen zowel Yang (Ashtanga Vinyasa) als Yin verbind ik graag ook met de seizoenen, binnen met buiten, de adem met de oefeningen, maar ook met de seizoenen van het leven en het lichaam, precies zoals het is.  Ieder lichaam is anders, dus leer het jouwe kennen in alle ritmes van het jaar. Je bent welkom om een proefles bij mij of een mede Yogi te volgen bij Bodyglow. Ontdek wat jouw innerlijke vuur in balans laat gloeien een Yang of een Yinles, of misschien wel beiden. Het lijkt me mooi om je te mogen ontmoeten. 

Namasté   Anna

Yoga docent

Mijn naam is Marcelle Overduijn en geef yoga les sinds eind 2017 bij Bodyglow. Eerst als invaldocent maar vanaf juli 2018 heb ik een eigen lesuur Yin yoga op zondagochtend van 10.00 tot 11.00 uur.

Tijdens deze les ligt de focus op ontspanning. Elke week probeer ik andere houdingen aan bod te laten komen. Wanneer een houding voor jou niet mogelijk is, is er altijd een alternatief.

Yoga is voor mij ademen en naar binnen keren. Door te focussen op een diepe ademhaling creëer je ruimte; in je hoofd, in je lichaam en in je hart. Maakt niet uit of je in een moeilijke houding zit of staat. De focus is naar binnen, bij jezelf.

Al lange tijd beoefen ik yoga maar 2015 ontstond het idee om een yoga opleiding te volgen. In 2017 was het eindelijk zover, ik begon met de Vinyasa teacher opleiding bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Wat een reis was dat! Ik heb zoveel geleerd, niet alleen over yoga maar ook over mezelf.

Yoga betekent voor iedereen wat anders maar voor mij is het vooral een levenswijze. In 2018 wilde ik mn kennis uitbreiden met de Yin yoga opleiding. In de zomer van 2018 heb ik ook deze opleiding afgerond.

Bij Yin yoga keer je naar binnen, probeer je in contact te komen met je lichaam. Dit doe je d.m.v. ademhaling en het lang aanhouden van een houding waardoor je op het diepere bindweefsel inwerkt. Yin yoga laat ons ook weer ons lichaam voelen doordat het een rustige vorm van yoga is waarbij je niet constant beweegt. Je leert je grenzen in je lichaam beter kennen en er ontstaat ruimte zowel letterlijk als figuurlijk.

Blijven groeien, zowel persoonlijk als op het gebied van yoga doe ik door zoveel mogelijk via de yoga filosofie te leven en opleidingen en retreats te volgen die mij persoonlijke groei geven.

Dankzij yoga, niet enkel de houdingen maar de hele yoga filosofie, heb ik geleerd om te leven vanuit mn hart, vanuit mn gevoel, werken aan mezelf, aan mn angsten, mn verlangens, heb ik leren luisteren naar mn innerlijke stem. Yoga is en blijft fascinerend.

Wil je ook eens proberen of yoga wat voor jou is, meld je dan aan voor een proefles via info@bodyglow.nl. We hebben een breed aanbod van verschillende soorten yoga lessen 7 dagen per week.

Yoga docent

Mijn naam is Julia van den Berg. Ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten als danser en docent moderne dans. Naast dans volgde ik yogaopleidingen bij Tonnie Goes (Vinyasa 2010), bij Patty Jongemaets (Deugdenyoga 2016) en bij de Yoga Garden (Yin yoga 2017). Yoga is voor mij de perfecte combinatie van beweging en rust. Het maakt je sterk en soepel en zorgt voor een heldere geest.

Ik geef al ruim 10 jaar yogalessen en werk sinds 2016 bij Bodyglow. Mijn yin lessen starten met een korte meditatie om de aandacht naar de adem brengen. Daarna volgen de verschillende houdingen elkaar in een rustig tempo op, met aandacht voor ieders unieke mogelijkheden. We blijven lang in de houdingen en stretchen op een zachte manier, zodat het bindweefsel herstelt en de flexibiliteit en de circulatie in de gewrichten verbetert. En er is tijd voor stilte, zodat je kunt observeren wat er in je lijf en in je hoofd gebeurt. We sluiten de les af met een mooie meditatie. Na de les voel je je kalm en helder, zodat je sterker en geconcentreerder in het leven kunt staan.

Kom het een keer ervaren en doe mee met één van mijn lessen. Dit kan op maandagochtend, dinsdagavond of vrijdagmorgen.

Namasté,

Julia

© 2022 - Maureen Engelenburg, Gediplomeerd Masseuse