Maureen Engelenburg & Andy Boschmans

Eigenaren Bodyglow

Samen runnen wij al jaren met veel liefde en plezier onze zaak Bodyglow. Sinds 2022 zijn wij van locatie veranderd en mogen wij jullie ontvangen op de Overlanderstraat 628 in Purmerend, waar Andy het pand helemaal naar wens verbouwd heeft en er ons plekje van gemaakt heeft. Er is een mooie rustgevende ruimte gecreeerd waar wij jullie graag ontvangen voor al onze yoga en meditatielessen. Ook is er een ontspannen massageruimte aanwezig waar je heerlijk een momentje voor jezelf kan inplannen bij Maureen voor diverse massagebehandelingen. Ik Maureen ben sinds mijn 19 de jaar werkzaam als sportmasseuse en werd daarna sporttherapeut en yogadocent, beide beroepen voer ik met veel plezier en passie uit. Andy en ik staan graag voor je klaar om advies te geven of je te ontvangen voor een van de behandelingen of lessen. Misschien tot snel.

Monique – Yoga docent

Mijn naam is Monique Koot na mijn balletopleiding aan de theaterschool in Amsterdam ben ik vertrokken naar het buitenland. In het jaar 2000 is yoga mijn op pad gekomen. Na een lange tocht
met verschillende yogavormen ben ik de hatha yoga opleiding gaan volgen in Buenos Aires. Enthousiast door de ervaring wat yoga met je doet ben ik les gaan geven.
Sinds 2015 woon ik weer in Amsterdam ondertussen heb ik ook mijn Iyengar yoga opleiding afgerond bij Berber schonholzer. De maand oktober ga ik lessen volgen bij het Iyengar Institute in Pune India.
De precisie in Iyengaryoga spreekt mij erg aan, het gebruiken van
“props” zoals riemen blokken dekens etc. maakt de yogales toegangkelijk voor iedereen.
Uiteindelijk merk je dat je lichaam sterker en leniger wordt, je houding verbetert, en je geest tot rust komt.
“Het lichaam is de poort naar de ziel” B.K.S. Iyengar

Anna – Yoga docent

Dag Yogi’s of Yogi’s in wording,

Mijn naam is Anna en ik wil me graag even voorstellen en jou een kijkje geven in mijn Yoga beweegredenen. Yoga betekent verbinding – verbinding van binnen met buiten en andersom. Dit zie ik terug in alles in mijn leven. Steeds opnieuw verbind ik de adem met de beweging, fysiek, mentaal en emotioneel. Ben ervan overtuigd dat yoga voor iedereen goed is om je lichaam, gedachtes en emoties beter te leren kennen.

In mijn studententijd volgde ik zelf yoga en yogafilosofie bij Jo van Orshoven en Harma van Zon die mijn interesse hebben gewekt voor de yogafilosofie en Hatha Yoga en die mij op het yogapad hebben geholpen. Daarna heb ik lessen gevolgd bij Rita van der Wulp die zelf nog les heeft gehad van B.K.S. Iyengar. In 2007 startte ik met de opleiding Yoga en Vedanta in Doorn. Ik ontdekte de Bhagavad Gita en de vele andere mooie verhalen. In mijn leven heb ik af en aan het yogapad bewandelt en soms ook zijpaden hiervan bewandelt, maar yoga is altijd bij me gebleven en heeft een belangrijke rol in mijn leven gespeeld al vanaf mijn studententijd tot en met nu. Heb op verschillende yogascholen in, onder andere Amsterdam, yogalessen gevolgd.

Mijn yoga-opleidingen heb ik drie jaar geleden weer opgepakt bij ‘Yogadreams’ bij onder andere Myrna van Kemenade waar ik zowel de Yangopleiding (Ashtanga Vinyasa), als de Yinopleiding heb gevolgd en waar ik beiden voor gecertificeerd ben.

Ik hou van de dans tussen actief: Yang (Vinyasa en Hatha yoga) en passief (tenminste 3 tot 5 minuten) en langer in een houding blijven: Yin Yoga. Beiden zijn nodig om balans te kunnen zijn als een volledig mens en zo de best mogelijke versie van jezelf te zijn.

Ook vind ik het heerlijk om mantra’s te zingen, Yogafilosofie te lezen en te delen met wie het maar horen wil. In mijn dagelijks leven ben ik met veel plezier docente op een middelbare school en yoga zie ik daarnaast als levensstijl die me ontzettend veel rust, energie en levensvreugde brengt daar waar ieder leven zo zijn ups-and-downs kent.

Ik heb een moestuin waarin ik buiten met de seizoenen leef. Mijn yogalessen zowel Yang (Ashtanga Vinyasa) als Yin verbind ik graag ook met de seizoenen, binnen met buiten, de adem met de oefeningen, maar ook met de seizoenen van het leven en het lichaam, precies zoals het is. Ieder lichaam is anders, dus leer het jouwe kennen in alle ritmes van het jaar. Je bent welkom om een proefles bij mij of een mede Yogi te volgen bij Bodyglow. Ontdek wat jouw innerlijke vuur in balans laat gloeien een Yang of een Yinles, of misschien wel beiden. Het lijkt me mooi om je te mogen ontmoeten.

Namasté Anna

Marcelle – Yoga docent

Mijn naam is Marcelle Overduijn en geef yoga les sinds eind 2017 bij Bodyglow. Eerst als invaldocent maar vanaf juli 2018 heb ik een eigen lesuur Yin yoga op zondagochtend van 10.00 tot 11.00 uur.

Tijdens deze les ligt de focus op ontspanning. Elke week probeer ik andere houdingen aan bod te laten komen. Wanneer een houding voor jou niet mogelijk is, is er altijd een alternatief.

Yoga is voor mij ademen en naar binnen keren. Door te focussen op een diepe ademhaling creëer je ruimte; in je hoofd, in je lichaam en in je hart. Maakt niet uit of je in een moeilijke houding zit of staat. De focus is naar binnen, bij jezelf.

Al lange tijd beoefen ik yoga maar 2015 ontstond het idee om een yoga opleiding te volgen. In 2017 was het eindelijk zover, ik begon met de Vinyasa teacher opleiding bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Wat een reis was dat! Ik heb zoveel geleerd, niet alleen over yoga maar ook over mezelf.

Yoga betekent voor iedereen wat anders maar voor mij is het vooral een levenswijze. In 2018 wilde ik mn kennis uitbreiden met de Yin yoga opleiding. In de zomer van 2018 heb ik ook deze opleiding afgerond.

Bij Yin yoga keer je naar binnen, probeer je in contact te komen met je lichaam. Dit doe je d.m.v. ademhaling en het lang aanhouden van een houding waardoor je op het diepere bindweefsel inwerkt. Yin yoga laat ons ook weer ons lichaam voelen doordat het een rustige vorm van yoga is waarbij je niet constant beweegt. Je leert je grenzen in je lichaam beter kennen en er ontstaat ruimte zowel letterlijk als figuurlijk.

Blijven groeien, zowel persoonlijk als op het gebied van yoga doe ik door zoveel mogelijk via de yoga filosofie te leven en opleidingen en retreats te volgen die mij persoonlijke groei geven.

Dankzij yoga, niet enkel de houdingen maar de hele yoga filosofie, heb ik geleerd om te leven vanuit mn hart, vanuit mn gevoel, werken aan mezelf, aan mn angsten, mn verlangens, heb ik leren luisteren naar mn innerlijke stem. Yoga is en blijft fascinerend.

Wil je ook eens proberen of yoga wat voor jou is, meld je dan aan voor een proefles via info@bodyglow.nl. We hebben een breed aanbod van verschillende soorten yoga lessen 7 dagen per week.

Afspraak maken